Ekoblogi

Hei Sinä ja tervetuloa! Hidastellen on ‘se rennosti ekompi’ ekoblogi, jonka nimi viittaa paitsi ilmastonmuutoksen myös elämän hektisyyden hidastamiseen. Tämä sivusto tarjoaa sinulle vinkkejä ja inspiraatiota ekompaan arkeen, rennosti ja hyvällä mielellä. Löydät täältä jatkossa muun muassa vegaanisia reseptejä, ilosanomaa luonnonkosmetiikasta, vinkkejä ekologisempiin valintoihin kodin arjessa sekä maltillista puhetta vihreämmistä arvoista, ilman saarnaamista ja tuomitsemista.

 

Olen itse pienen lapsen äiti, joten ymmärrän, mitä armollisuus ja hektinen arki tarkoittaa. En usko ehdottomuuteen vaan noudatan omissa päätöksissäni kohtuullisuutta ja tervettä järkeä. Haluan rohkaista ja muistuttaa, että pienetkin teot vaikuttavat. On paljon asioita, joita meistä useimmat pystyvät omassa arjessaan muuttamaan lähes huomaamattaan ekologisempaan suuntaan. Vastaavasti on niitä, jotka vaativat rutiinien muuttamista tai sopeutumista. Nekin onnistuvat, kun on positiivisella asenteella liikenteessä.

 

EHDOTTOMUUTTA TÄRKEÄMPÄÄ ON KOKONAISUUS

Omassa keittiössämme ei noudateta mitään tiettyä ruokavaliota, mutta suosimme vegaanisia ruokia ja valtaosin syömmekin vegaanisesti. Saatamme silti toisinaan syödä palan jos toisenkin maitosuklaata tai nauttia salaatin halloumijuuston kera. Itsensä lokeroimista ja identifioimista tärkeämpää on mielestäni kokonaisuus ja kulutustottumuksien miettiminen laajemmalla mittakaavalla. Muutos lähtee pienistä asioista, mutta toisaalta kaikkiin yksityiskohtiin ei aina kannata takertua, jos vieressä ämpäri valuttaa enemmän kuin se oma pieni sanko.

Kodissamme ja arjessamme ekologisuus näkyy erityisesti niissä asioissa, jotka ovat meille olleet helppoja, mutta myös sellaisissa ratkaisuissa, jotka olemme kokeneet tärkeiksi ympäristön kannalta. Vaikka otan ekologisuuden rennosti, olen siinä mielessä ehdoton, että luontoa pitää kunnioittaa ja arvostaa. Siksi on tärkeää, että jokainen meistä tekee oman osansa. Edes sen mitä omassa arjessaan pystyy.

Heräsikö sinulla kysyttävää tai juttuideoita? Laita minulle sähköpostia: hidastellenblogi@gmail.com.

 

YHTEISTYÖT:

Mikäli olet kiinnostunut tekemään yhteistyötä kanssani, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen hidastellenblogi@gmail.com.

Työskentelen digimarkkinoinnin alalla, joten hakukoneoptimointi on minulle tuttua niin teknisen optimoinnin kuin sisällöntuotannonkin puolesta. Opiskelen tällä hetkellä valokuvausta ja kuvataidetta ammattikorkeakoulussa ja teen aktiivisesti muun muassa sisällöntuotantoa varsinais-suomalaiselle blogiyhteisölle Varpublogit. Löydät minut myös LinkedIn:stä.