Ihonhoito

Kahvikuorinta vartalolle (DIY)

Aromikas kahvikuorintavoide valmistuu helposti ihan kotikeittiön perusaineksista. Lopullinen hintakin jää melko pieneksi, kun kahvin voi ensin keittää ja vasta sitten käyttää voiteeseen. Käytettyjen kahvinpurujen hyötykäyttöä siis parhaimmillaan! Postauksen lopussa DIY kahvikuorinta -ohje.

DIY kahvikuorinta - katso nopea ohje blogista. Tähän jää koukkuun!

Kahvinjuojana ja -keittäjänä olen itse aika nobody, mutta mies meillä sitä kotona kyllä juo ja käsittääkseni aika moni muukin, perheenäideistä puhumattakaan. Liekö kahvilla ja heikommilla yöunilla olla jokin symbioosi toistensa kanssa? No, joi kahvia tai ei, on tämä kahvikuorinta kuitenkin ihana. Parasta tässä itse tehdyssä kahvikuorinnassa on mielestäni kuitenkin se, että jo keitetyt kahvinpurut eivät päädy suodatinpussissa roskiin vaan ne kirjaimellisesti käytetään aivan loppuun asti.

Kaiken lisäksi kahvi onkin ilmeisesti oikea ihmeaine! Sen sanotaan silottavan selluliittia ja raskausarpia. Se myös puhdistaa ja kirkastaa ihoa hyvin. Kahvia onkin käytetty kauneudenhoidossa (sanoisin itse ennemmin ihonhoidossa) jo kauan sitten.

Yksinkertaisimmillaan voi pelkkiä kahvinpurujakin hieroa iholle, mutta lisäämällä muitakin ainesosia, saa aikaan vielä hoitavamman (ja tuoksultaan vivahteikkaamman) kuorintavoiteen. Esimerkiksi kookosöljy kosteuttaa ihoa ja tekee siitä ihanan pehmeän kuorinnan jälkeen. Voiteessa voi käyttää sekä keittämättömiä että keitettyjä kahvinpuruja, mutta ekologisuuden nimissä itse ainakin suosittelen käyttämään keitettyjä. Kummatkin kuitenkin toimivat!

Voiteen valmistushinta jää varsin pieneksi, kun sen suurin kuluerä on käytännössä kookosöljy. Kun kahvinpurut käyttää keitettyinä, niin niille ei jää hintaa käytännössä lainkaan. Muut ainesosat ovatkin keittiön perustarpeita, eivätkä suinkaan sieltä kalleimmasta päästä.

Kahvi on ihonhoidon konkari. Sanotaan, että sillä voi jopa päästä selluliitista eroon. Kuorintavoiteen DIY-ohje blogissa!

Ohje on helppo, joten kovin suurta määrää ei välttämättä kannata tehdä, kun voiteen sekoittaa hetkessä. Työläin vaihe on kookosöljyn sulattaminen.

 

DIY kahvikuorintavoide vartalolle

Ainesosat:

1/2 dl kookosöljyä
1 dl kahvinpuruja
1 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia

Valmistus:

Sulata kookosöljy pehmeäksi (ei kuitenkaan nestemäiseksi). Sekoita sitten kaikki ainekset keskenään ilma- ja vesitiiviiseen purkkiin. Valmista!

Voit käyttää voidetta vaikka päivittäin. Se säilyy purkissaan noin 1-2 viikkoa. Kerralla kannattaa siis tehdä maltillinen määrä. Muistathan, että kahvinpuruja ja öljyä ei saisi kaataa viemäriin (varsinkaan suurina määrinä), joten enimmät kuorintavoiteet kannattaa ennen huuhtelua pyyhkiä iholta pois. Myös kunnollinen lattiakaivosuodatin vähentää viemäriin päätyviä puruja.

Lisäämällä muutaman tipan eteeristä öljyä saa tähän myös mieluisaa tuoksua. Itse kokeilin laittaa piparminttua ja voide tuoksuikin ihanalle! Yhdistäisin itse tähän piparmintun lisäksi esimerkiksi appelsiinin, greipin tai rosmariinin tuoksuja. Ohjeessa mainittavat kaneli ja vaniljasokeri voi halutessaan jättää myös pois.

 

Hyödynnä kahvinpurut! Käytä keitetyt purut vartalon kuorintavoiteeseen. Kookosöljyn ja kahvin liitto tekee iholle ihmeitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *