arkisto,  ruoka

Vegaaninen vadelmajuustokakku

Vegaaninen juustokakku kuulostaa kenties liian hyvältä ollakseen totta. No liian hyvää se kyllä onkin, mutta myös erittäin totta! Vadelmatäytteinen herkku sopii niin juhlaan kuin arkeen ja aamuun kuin iltaan.

Julkaisin tämän tekstin alunperin Hiekkaleikkejä-blogissani, mutta sen ollessa luvattoman herkullinen, en näe yhtään syytä olla julkaisematta sitä vielä uudelleen tämänkin blogin puolella. Kovin monet sanovat vegaanisen ruokavalion esteeksi yleensä juustot (ja tajuttoman ihanat juustokakut). No, tämä kakkuohje auttanee edes hieman?

Juustokakku onnistuu vegaanisenakin. Blogissa nyt helppo ohje vadelmajuustokakkuun!

 

Koska kakulle on aina tilaa! Jälkiruoaksi on helppo valmistaa maistuva vadelmajuustokakku. Katso blogista vegaaninen ohje!

VEGAANISEN VADELMAJUUSTOKAKUN OHJE

Ainesosat

Pohja:

1 pkt Oreo-keksejä
25 g margariinia

Täyte:

225 g Tofuttia (maustamaton soijalevite)
2 dl maustamatonta soijajogurttia
0,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
200 g vadelmia

Ohje:

Tee ensin kakun pohja. Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu margariini. Painele massa voidellun tai leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Pohja on valmis.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa sähkövatkaimella Tofuttia notkeammaksi ja lisää joukkoon soijajogurtti, sokeri, vehnäjauhot, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin. Kaada täyte pohjan päälle. Soseuta vadelmat (ei liian sileäksi, jotta kakun pinnalle tulee tekstuuria) ja kaada sose kakun päälle. Laita kakku uuniin ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Ota kakku pois uunista ja laita se kylmään, jotta täyte varmasti jähmettyy. Kakku saa jähmettyä useamman tunnin. Pakastimessa pari tuntia riittää, mutta jääkaapissa on syytä pitää vielä pidempään.

Tarjoile!

 

Vadelmainen juustokakku maistuu vuodenajasta riippumatta! Katso vegaaninen ohje blogista.

 

Sanoisin, että tässä kakussa maistuu kesä ympäri vuoden. Se on raikas ja kirpeä, mutta samalla pehmeä ja maukas, eli kaikkea sitä, mitä täydellinen kakkukin on. Keksipohjaa ja täytettä vaihtamalla saat kahvipöytään vaikka joka viikko erilaisen version.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *